✔️Til helsevesenet og privatpersoner

✔️Diskret levering

✔️Til helsevesenet og privatpersoner

✔️Diskret levering

Vannhode hos voksne (Normaltrykkshydrocefalus)

Vannhode hos voksne, eller normaltrykkshydrocefalus som det kalles, er en tilstand som skyldes trykkstigning i hjernen.  Inne i hjernen er det væskefylte hulrom kalt ventrikler. Væsken blir kontinuerlig drenert ut av ventriklene, men dersom denne drenasjen skulle stoppe opp så vil trykket øke.  Typisk kan tilstanden oppstå etter hjerneblødning, hodeskade eller en hjernehinnebetennelse.  Symptomer Minner…

| Oppdatert

Vannhode hos voksne, eller normaltrykkshydrocefalus som det kalles, er en tilstand som skyldes trykkstigning i hjernen. 

Inne i hjernen er det væskefylte hulrom kalt ventrikler. Væsken blir kontinuerlig drenert ut av ventriklene, men dersom denne drenasjen skulle stoppe opp så vil trykket øke. 

Typisk kan tilstanden oppstå etter hjerneblødning, hodeskade eller en hjernehinnebetennelse. 

Symptomer

Minner mye om symptomene man får ved demens. Men det kan også forekomme manglende evne til å holde på urin/ avføring og bevegelses- og gangforstyrrelser.

Undersøkelser og behandling 

Tilstanden diagnostiseres med en CT-undersøkelse av hodet. Det er også mulig å gjøre en tappetest, der man tester om funksjonen til pasienten blir bedre om man drenerer ut væske fra ventriklene. Dersom pasienten blir bedre kan man legge inn en shunt, som er et permanent rør som drenerer ut væske fra ventriklene i hjernen.

| Publisert

| Oppdatert