✔️Til helsevesenet og privatpersoner

✔️Diskret levering

✔️Til helsevesenet og privatpersoner

✔️Diskret levering

Vevsprøvetakning med tynn nål (finnålsbiopsi)

Innledning Å ta en vevsprøve med tynn nål er en metode for å hente ut vev som skal studeres under mikroskopet. Metoden er skånsom og gir relativt lite ubehag for pasienten. Undersøkelsen gjøres dersom man har lymfeknuter eller kuler der legen ønsker å undersøke vevstypen. For noen så ønsker man å finne ut om det…

| Oppdatert

Innledning

Å ta en vevsprøve med tynn nål er en metode for å hente ut vev som skal studeres under mikroskopet. Metoden er skånsom og gir relativt lite ubehag for pasienten.

Undersøkelsen gjøres dersom man har lymfeknuter eller kuler der legen ønsker å undersøke vevstypen. For noen så ønsker man å finne ut om det er snakk om godartede eller ondartede forandringer.

Kreves det forberedelser?

Det kreves normalt ingen forberedelser for å gjøre en finnålsbiopsi.

Hvordan foregår undersøkelsen?

Pasienter vil normalt ligge på en benk eller sitte i en stol. Legen finner knuten eller kulen og stikker en tynn nål inn i denne. Av og til bruker legen ultralyd for å få få bedre oversikt og for å hjelpe med å treffe riktig med nålen. Når man tar nålen ut, får man med seg noe av vevsmaterialet. Dette undersøkes deretter i mikroskop.

| Publisert

| Oppdatert