✔️Til helsevesenet og privatpersoner

✔️Diskret levering

✔️Til helsevesenet og privatpersoner

✔️Diskret levering

MR-undersøkelse

Hva er en MR? MR står for magnetisk resonanstomografi. MR er en meget god undersøkelse for en rekke tilstander. En MR-maskin består av en stor magnet formet som en stor smultring. Pasienten ligger på et bord som kjøres inn i hullet. Det brukes radiobølger for å skape signaler, som igjen detekteres av en datamaskin. Disse…

| Oppdatert

Hva er en MR?

MR står for magnetisk resonanstomografi. MR er en meget god undersøkelse for en rekke tilstander. En MR-maskin består av en stor magnet formet som en stor smultring. Pasienten ligger på et bord som kjøres inn i hullet. Det brukes radiobølger for å skape signaler, som igjen detekteres av en datamaskin. Disse signalene blir behandlet av datamaskinen og kan leses som bilder.

Når tar man en MR-undersøkelse?

De største bruksområdene for MR er ved undersøkelse av sentralnervesystemet, lidelser i bevegelsesapparatet og undersøkelse av bekkenet og prostata.  I tillegg brukes ofte MR ved undersøkelse av hjertet, nyrer, lever og milt.

Hvorfor gjøres MR?

Det er mange fordeler og ulemper med en MR-undersøkelse. MR kan fremstille en rekke detaljer som man ikke klarer å se ved andre undersøkelsesmetoder. Dessuten vil pasienten ikke bli utsatt for skadelig stråling under en MR-undersøkelse. Blant ulempene er at en MR-undersøkelse kan ta lang tid (ofte 20- 50minutter), det er problematisk om pasienten har metall i kroppen, og det kan for noen pasienter være skremmende å være inni det lange røret i MR-maskinen. Barn må av og til få gjort undersøkelsen i narkose.

| Publisert

| Oppdatert