✔️Til helsevesenet og privatpersoner

✔️Diskret levering

✔️Til helsevesenet og privatpersoner

✔️Diskret levering

Epifrenisk divertikkel

Et epifrenisk divertikkel er en utposning av nedre del av spiserøret (øsofagus). Tilstanden oppstår ofte som et resultat av høyt trykk i spiserøret. Utposningen kan bli veldig stor, og vil da ofte kreve kirurgisk behandling. Epifreniske divertitkler er svært sjeldne. Utposningen kan føre til at det samles opp ufordøyd mat, som igjen kan føre til infeksjoner,…

| Oppdatert

Et epifrenisk divertikkel er en utposning av nedre del av spiserøret (øsofagus). Tilstanden oppstår ofte som et resultat av høyt trykk i spiserøret. Utposningen kan bli veldig stor, og vil da ofte kreve kirurgisk behandling. Epifreniske divertitkler er svært sjeldne.

Utposningen kan føre til at det samles opp ufordøyd mat, som igjen kan føre til infeksjoner, dannelse av pusslommer (abcesser), dårlig ånde og sure oppstøt. Videre kan utposningen sprekke som kan føre til betennelse i brysthulen.

Zenkers divertikkel, Traksjonsdivertikkel og Akalasi er eksempler på andre lignende forstyrrelser som kan oppstå i spiserøret.

Symptomer

De vanligste symptomene er problemer og smerter ved svelging, sure oppstøt og vekttap. Hikke er også et vanlig problem, som skyldes irritasjon av phrenicus-nerven. Det er kun omtrent halvparten av epifreniske divertitkler som fører til symptomer.

Behandling av epifrenisk divertikkel

Den kirurgiske behandlingen kan være komplisert og risikofylt. Pasienter med små plager blir ofte ikke operert.

| Publisert

| Oppdatert