Medisin.no: naprapat, naprapati  
 
 

Naprapat / Naprapati

Naprapati er en av flere retninger innen den manuelle medisinen. Ordet naprapati kommer fra det tsjekkiske ”napravit”, som betyr å korrigere, og det greske ordet ”pathos”, som betyr lidelse. Naprapati betyr altså ”å korrigere årsaken til lidelse”. Naprapatien er en utvikling av kiropraktikken, og oppstod på begynnelsen av 1900-tallet.

Begrepet ”manuell medisin” betyr at man i stor grad benytter seg av sine egne hender for å undersøke og behandle problemer i menneskets bevegelsesapparat: skjelett, rygg, muskler og ledd. De ulike behandlingsmetodene man anvender seg av i naprapatien er ikke unike for naprapatien, men benyttes delvis av andre beslektede manuelle behandlingsformer. Eksempelvis manuellterapi, kiropraktikk, fysioterapi, leger, osteopater og massasjeterapeuter. Det som er unikt for naprapatien er hvordan behandlingsmetodene kombineres for å gi best effekt. Behandlingen retter seg i første omgang inn mot å gjenskape funksjonen i bevegelses- og balanseorganet. Dette gjøres med ulike manuelle behandlingsteknikker som manipulasjon, mobilisering, triggerpunktbehandling, muskeltøy og massasje. Deretter legges det stor vekt på å analysere og forebygge underliggende årsaker, både indre og ytre faktorer.

Eksempler på dette er ergonomi og arbeidsmiljø. Til sammen gjør dette naprapatien til et stort og effektivt behandlingssystem, der man først behandler pasienten og siden hjelper pasienten til å forebygge nye problemer i framtiden. Dette skiller naprapatien fra andre mer tradisjonelle behandlingsalternativ der man først og fremst forebygger eller behandler pasienten i rehabiliterende hensikt (Wikipedia).

 

Mer informasjon om naprapat / naprapati:

Finn naprapat; Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø og en rekke mindre steder

Norges Naprapatforbund; om naprapati, behandling, behandlingsteknikker, utdanning, forskning m.m.

Alternativopplysningen om naprapat/ naprapati

Naprapati virker mot ryggplager - Dagbladet.no

 

naprapat, naprapati

Informasjonen på denne siden erstatter på ingen måte konsultasjon hos lege / medisinsk personell. Intet av innholdet på Medisin.no er ment å basere forebygging eller behandling av sykdommer / plager på. Vi har ikke noe ansvar for innholdet på eksterne sider vi linker til. Dette gjelder alle linker, også sponsede.

Vi bruker åpen kildekode, og all skrevet informasjon på denne siden kan kopieres og benyttes av andre, så fremt det refereres til opphav. Bilder/logo er kopibeskyttet. Egne retningslinjer for kopibeskyttelse gjelder for de ulike sider vi linker til.

post@medisin.no

Gå fra Naprapat, naprapati til Medisin.no forside