Kreft

Kreft er et samlebegrep for ulike krefttyper, som alle arter seg forskjellig. Alle kreftformer har imidlertid til felles at de starter med ukontrollert celledeling.

De tre vanligste behandlingsmåtene av kreft er kirurgi, cellegift og strålebehandling. Mer info om behandling finnes her.

 

Kreftforeningen er en stor og viktig ressurskilde når det gjelder kreft i Norge. Under ligger linker til mer info om ulike kreftformer på Kreftforeningens nettsider. For hver kreftform gis info om symptomer, omfang, behandling o.l.:

Benmargskreft
Benvevskreft
Blodkreft og leukemi
Bløtvevskreft
Brysthinnekreft
Brystkreft
Bukspyttkjertelkreft
Eggstokkreft
Hjernesvulster
Hudkreft og føflekkreft
Lever og gallekreft
Livmorhalskreft
Livmorkreft
Lungekreft
Lymfekreft
Magekreft
Nevroendokrin kreft
Prostatakreft
Skjoldbruskkjertelkreft
Spiserørskreft
Strupekreft
Tarmkreft
Testikkelkreft
Urinvegskreft
Øyekreft

Mer info om kreft:

Fakta om kreft (Kreftregisteret)

Hva er kreft? fra Radiumhospitalet

Menn og kreft

Kvinner, kreft og livsstil

Barn og kreft

 

Informasjonen på denne siden erstatter på ingen måte konsultasjon hos lege / medisinsk personell. Intet av innholdet på Medisin.no er ment å basere diagnostisering, forebygging eller behandling av sykdommer / plager på. Vi har ikke ansvar for innholdet på eksterne sider vi linker til. Dette gjelder alle linker, også sponsede.

Vi bruker åpen kildekode, og all skrevet informasjon på denne siden kan kopieres og benyttes av andre, så fremt det refereres til opphav. Bilder/logo er kopibeskyttet. Egne retningslinjer for kopibeskyttelse gjelder for de ulike sider vi linker til.

post@medisin.no