Influensa

Influensa er i de aller fleste tilfeller en ikke alvorlig sykdom. Sykdommen kan imidlertid være alvorlig - og i ekstreme tilfeller dødelig - for eldre og personer med dårlig immunforsvar. Sykdommen kan også være alvorlig for personer med alvorlige hjerte-, kar- eller lungesykdommer. Det tilbys vaksinering mot influensa.

I Norge får vi som oftest influensaen i løpet av vinterhalvåret – desember til mars – men influensaviruset har allerede vært på en lang reise før det kommer hit. Det er fordi influensautbruddene også skjer i vinterhalvåret på den sørlige halvkule – april til oktober – defor har legene her i Norge oftest vaksinen klar før viruset kommer (kilde: Wikipedia).

 

Mer informasjon om influensa:

Folkehelseinstituttets temasider om influensa

FHI om influensavaksine

Barn og influensa

Kjerringråd mot influensa

 

 

Informasjonen på denne siden erstatter på ingen måte konsultasjon hos lege / medisinsk personell. Intet av innholdet på Medisin.no er ment å basere diagnostisering, forebygging eller behandling av sykdommer / plager på. Vi har ikke ansvar for innholdet på eksterne sider vi linker til. Dette gjelder alle linker, også sponsede.

Vi bruker åpen kildekode, og all skrevet informasjon på denne siden kan kopieres og benyttes av andre, så fremt det refereres til opphav. Bilder/logo er kopibeskyttet. Egne retningslinjer for kopibeskyttelse gjelder for de ulike sider vi linker til.

post@medisin.no