Graviditet

Svangerskap (eller graviditet) hos mennesket varer 40 uker, ca. 280 dager, beregnet fra første dag av siste menstruasjon og frem til fødsel. Svangerskapet deles utviklingsmessig inn i tre trimestre. De første 12 ukene regnes som første trimester. I denne perioden utvikler fosteret de ulike organene i kroppen. Dette er den perioden hvor det er størst sjanse for spontanabort. Andre trimester varer frem til uke 28. I tredje trimester, som varer fra uke 29 og frem til fødselen, vil barnet normalt overleve selv om det er for tidlig født (kilde: Wikipedia)

Svangerskapet Uke for uke finner du her.

 

Mer informasjon om graviditet:

10 tegn på at du er gravid

Gravides økonomiske rettigheter

Graviditet og seksualitet

Vanlige plager i svangerskapet

Bekkenløsning og bekkenplager

Fødsel

Fertilitet og barnløshet

Fertilitet og barnløshet

Gravid graviditet

 

 

 

 

 

Informasjonen på denne siden erstatter på ingen måte konsultasjon hos lege / medisinsk personell. Intet av innholdet på Medisin.no er ment å basere diagnostisering, forebygging eller behandling av sykdommer / plager på. Vi har ikke ansvar for innholdet på eksterne sider vi linker til. Dette gjelder alle linker, også sponsede.

All skrevet informasjon på denne siden kan kopieres og benyttes av andre, så fremt det refereres til opphav. Bilder/logo er kopibeskyttet. Egne retningslinjer for kopibeskyttelse gjelder for de ulike sider vi linker til.

post@medisin.no