Ereksjon og impotens

Ereksjon vil si at en kroppsdel blir større og stivere på grunn av økt blodtilstrømning. Ordet brukes mest i forbindelse med mannens penis som reiser seg og blir stiv, men kan også brukes om kvinnens brystvorter og klitoris. Ordet ereksjon kommer av det latinske erigere som betyr «å rette ut».

Dersom mannen lider av en erektil dysfunksjon, snakker man ofte om impotens. Ofte forstås under impotens manglende evne til å gjennomføre et tilfredsstillende samleie av ulike grunner. Det er en tilstand som kan ha både psykiske årsaker som feks. forventningsstress eller fysiologiske årsaker som f.eks. diabetes (kilde: Wikipedia)

 

Mer informasjon om impotens:

Fakta om impotens

Nåler mot impotens!

Røyking og impotens

Impotens kan være forvarsel på hjerteinfarkt

Aldring og seksualitet

 

 

 

 

 

 

Informasjonen på denne siden erstatter på ingen måte konsultasjon hos lege / medisinsk personell. Intet av innholdet på Medisin.no er ment å basere diagnostisering, forebygging eller behandling av sykdommer / plager på. Vi har ikke noe ansvar for innholdet på eksterne sider vi linker til. Dette gjelder alle linker, også sponsede.

Vi bruker åpen kildekode, og all skrevet informasjon på denne siden kan kopieres og benyttes av andre, så fremt det refereres til opphav. Bilder/logo er kopibeskyttet. Egne retningslinjer for kopibeskyttelse gjelder for de ulike sider vi linker til.

post@medisin.no