Akupunktur

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsmetode som sammen med kinesisk urtemedisin og qi gong utgjør den tradisjonelle kinesiske medisinen. Metoden består i å sette tynne akupunkturnåler inn i spesifikke punkter på kroppen for å påvirke kroppens qi og dermed kurere sykdom og frembringe helse.

Vesten har sakte, men sikkert åpnet øynene for akupunktur de siste årene, og i Norge brukes akupunktur nå på smerteklinikker og fødeavdelinger på sykehusene. 27% av sykehusene i Norge tilbyr alternative behandlingsmetoder (2003), og akupunktur er den vanligste. Mange fysioterapauter og enkelte leger bruker akupunktur i sin praksis. Et resultat av dette er at det blir forsket mer på akupunktur, noe kineserne ikke har vært spesielt opptatt av. Det har blitt publisert grundige forskningsrapporter i flere store medisinske tidsskrifter, blant annet British Journal of Medicine.

Ifølge kinesisk medisinsk tankegang kan sykdom komme av ytre eller indre årsaker. Man kan bli angrepet av ytre patogene faktorer som vind, kulde, fukt, tørke eller hete som kan gi sykdommer som forkjølelse og hodepine og forskjellige smertetilstander. Sykdom kan også komme innenfra av emosjonelle årsaker eller for eksempel dårlig kosthold, traume, overtrening/mangel på trening eller stress. Diagnose settes ved hjelp av grundig utspørring av pasienten, ofte i tillegg til tunge- og pulsdiagnose. Deretter bestemmes punkter og nåler settes inn for å gjenopprette balanse i kroppen (kilde: Wikipedia).

 

Mer informasjon om akupunktur:

Norsk forening for medisinsk akupunktur

Akupunkturens forklaringsmodeller

Akupunktur mot blærekatarr

Akupunktur og fødsel

Akupunktur ved migrene

Akupunktur og potens

 

Akupunktur

 

 

 

 

 

 

 

Informasjonen på denne siden erstatter på ingen måte konsultasjon hos lege / medisinsk personell. Intet av innholdet på Medisin.no er ment å basere forebygging eller behandling av sykdommer / plager på. Vi har ikke noe ansvar for innholdet på eksterne sider vi linker til. Dette gjelder alle linker, også sponsede.

Vi bruker åpen kildekode, og all skrevet informasjon på denne siden kan kopieres og benyttes av andre, så fremt det refereres til opphav. Bilder/logo er kopibeskyttet. Egne retningslinjer for kopibeskyttelse gjelder for de ulike sider vi linker til.

post@medisin.no